Koja je najbolja marketing taktika za vašu kompaniju ili posao?

  • 0
marketing online

Koja je najbolja marketing taktika za vašu kompaniju ili posao?

Category : Blog

Koja je najbolja marketing taktika za vašu kompaniju ili posao, u zavisnosti od toga da li vodite malu porodičnu firmu, veću kompaniju, da li nudite usluge ili proizvode?

Najbolji početak je da zapišete što više detalja o Vašem poslu, uključujući prihode i troškove. Zatim, na primer: ko su Vaši kupci, koja je to ciljna grupa koja bi se zanimala za Vaš posao, kako su saznali za Vas i tako dalje. Nakon što ste odredili detalje koji su relevantni za Vaš posao, posvetite se istraživanju troškova koje ste spremni da uložite u marketing. Iako postoje razne marketing metode koje su besplatne, ne savetujemo da se oslonite isključivo na njih, jer osim što oduzimaju jako mnogo vremena, njihova efikasnost se ne može meriti sa učinkom koji postiže marketing sa budžetom. Ovo važi kako za offline, tako i za online marketing.

Prednost koju ima online marketing je da sami možete odrediti i kontrolisati koliko i kada trošite, a i procent efikasnosti u odnosu na troškove reklamiranja je znatno veći u odnosu na tradicionalne metode reklamiranja. Skoro je nezamislivo da kompanija, pa čak i lokalni kafić, nemaju svoju web-stranicu i povezane društvene i poslovne profile. Kompanija bez web-sajta gubi klijente koji prvo pretraže Internet pa onda kreću u kupovinu. Kada na sve ovo dodate još i optimizaciju sajta, odjednom zvuči kao da je online marketing ogromna mašinerija koja je nasavladiva. Međutim, ono što vam je potrebno za početak su obična, jednostavna, pregledna web-stranica i Facebook i/ili Linkedin profil. Kako se bude javljala potreba da Vaš sajt bude vidljiv i bolje rangiran, tada razmišljajte o optimizaciji sajta, ukoliko finansijski niste bili u prilici da to odradite odmah.

Ne treba zaboraviti ni tradicionalne načine reklamiranja. Najbolji je svakako preporuka, ali do toga se dolazi polako i godinama čak! Zato treba iskoristiti ostale ukoliko ste u prilici, kao što su flajeri, radio reklama, televizijska reklama, novine, olovke sa imenom firme. Ili primenite neke nove, svoje taktike, na primer kontaktirajte neprofitnu organizaciju i poklonite nešto, na ovaj način ste pomogli nekome, a sebi sigurno osigurali perfektan publicitet.

Za sve nedoumice, savete i konsultacije, slobodno nas kontaktirajte.


Leave a Reply

Pretraga